Na vlnách .RUM.divna       2012-03-02   

Nápad uspořádat degustaci rumů vznikl jak jinak než u rumu. Jednou cestou z večeře se zastavil Pajk zkouknout zadní brzdu u motky.. a když o půlnoci se Zuzkou odjížděli, flaška 60% rumu byla v tahu a akce na světě. Při hledání vhodného termínu padla volba na začátek března, vyšla z toho taková kolaudačně-narozeninová párty.

Počet nahlášených zájemců postupně rostl, tři dny před akcí to vypadalo na 14 lidí. Nakonec část odpadla pro různé choroby a jiné závažné důvody, takže se nás v pátek sešlo v Kounicích celkem 8 dospělých a dva na_matce_závisláči. Na rozjezd se podávala čistá voda, což některé účastníky trochu zaskočilo. Ještě že bylo alespoň občerstvení na vysoké úrovni - tímto děkuji Zuzce za luxusní ochucená máslíčka vlastní výroby! V osm dorazil solární Vlastik (vzorně vybaven - Plachetnice, Rumové pralinky a Rumové perníčky) a degustace tak mohla začít.

Vlastní degustace spočívala v anonymním ochutnání celkem 7 vzorků, každý byl následně ohodnocen jedním až pěti body. Na závěr provedla barmanka Adél součet bodů a následně vyhlásila výsledky a odhalila identitu jednotlivých vzorků. Poté následovala "volná" část večera, zjednodušeně jsme se vrhli na vítěznou flašku :-)

Krátké shrnutí výsledků: vitězství Bacardi nepřekvapilo, že jako druhý skončí český (ne)rum už překvapením bylo. Jediný zástupce bílých rumů totálně propadl, v létě bude použit do Mojita. Co se hodnotitelů týče, z jejich hodnocení vyplývá, že: pro Kajasse je škoda drahých značkových rumů, Ladis se nejlépe trefil do výsledného pořadí, Vlastikův oblíbený nápoj nebude rum a Pajk naprosto neomylně poznal vítěze.

Pořadí Název Země K L V S Z P Celkem
1. Bacardi Oakheart Portoriko 4 4 1 4 4 5 22
2. CheGuevara ČR 5 4 2 3 4 1 19
3-4. Capitan Bucanero Dominikánská rep. 4 4 2 2 5 1 18
3-4. Captain Morgan Spiced Gold Jamajka 4 4 1 3 2 4 18
5. Ron Varadero Aňejo Reserva Kuba 3 2 2 2 4 4 17
6. Rum Národní ČR 4 1 3 1 2 3 14
7. Havana Club 3 Y.O. Kuba 1 1 2 1 1 1 7

Krátce o vítězi: Bacardi Oakheart je tím pravým pro muže - lovce. Je vyroben z vybrané směsi rumů, stařených ve vypálených sudech z Amerického dubu. Z hrubé a neotesané struktury přímo ze srdce dubového sudu pak vychází unikátní, lehce kořeněná, sametová chuť. Bacardi Oakheart tak dokonale doprovodí úspěšné tažení nočním měst(ys)em.

.. po večerech se snažím dorazit "zbytky", aby se to nezačalo kazit :-) Takže kdo bude mít chuť, je vítán na dopíjení..

Díky za poskytnutí vašich chuťových pohárků a Pajkovi za inspiraci


Kajass 2012-03-06 12:41:54

Za mě dobrý :-) Ale slivku degustovat odmítám, to říkám předem!

Vlastik 0000-00-00 00:00:00

Dobrá akce, akorát ten rum raději do grogu nebo ideálně do vánočních cukrátek ;-) .. letos bych to viděl na "Rohlíčky alá Morganům dech", "Slepovaná dubová srdce" nebo "Havana kokosky" ;-)

Přidání vlastního komentáře k této akci


      Napiš číslo třicettři